Tuesday, 1 August 2017

KURSANI 4


Apabila seseorang belajar kerohanian dan menjumpai AKU yang ada dalam badan dirinya, maka apa bila mereka beramal dan beramal maka kuasa AKU akan semakin besar.

Tetapi apa bila AKU semakin besar pulak, keadaan badan akan menjadi hancur dan lemah karna tidak kuat menampung kuasa AKU sehingga jasad akan mereput dan hancur jika kuasa AKU dibesarkan lagi.

Senang ceritanya adalah jika rohaninya terlalu besar maka jasadnya akan rusak , karna itu jasad harus dibina sama kuat dengan rohaninya . Sebagai contoh adalah enjin kereta ferrari tetapi body luarnya adalah kereta kembara.

Memang jika dibawak berjalan tetap boleh tetapi kuasa yang berlebih jika dibawak dijalan raya tetapi body kerata kembara maka body kereta kembara itu akan hancur dan berkecai.

karana itu enjin ferrari yang berkuasa tinggi harus ditempatkan sesuai yaitu body kembara harus diubgrade menjadi lebih besar dan kuat agar seperti lamborgini atau kereta lainya agak balance .

jadi untuk ubgrade jasad kita agar mampu membawa kuasa AKU yang sangat besar, maka jasad perlu dibina adalah KURSANI.

Seperti yang saya terangkan dalam post post sebelum ini pasal kursani 1, 2, 3 kegunaan dan kelebihan akan kursani ini. Perlu saya perjelas lagi kursani ada 7 jenis dan mempunyai 49 tingkatan.
Maka semua jenis kursani ini harus diaktifkan dalam jasad dalam setiap level agar kuasa JASAD tidak hancur dan mereput.

perlu diketahui jugak jika 7 jenis kursani ini diaktifkan sampai 49 tingkatan maka perlu jugak pakaian perang , senjata, tembok dan kerangka alam pun harus sama diubgrade agar ianya boleh menampung kuasa AKU dan tidak terjadi pereputan badan atau lemah.

Keadaan diluar sana yang membawa kerohanian tinggi yaitu menjumpai kuasa AKU dalam dirinya , tetapi 7 jenis kurani dan 49 level ini tidak diaktifkan maka jasad mereka akan lemah, mudah sakit kencing manis , darah tinggi , jantung, canser, atau berbagai jenis penyakit lain .

Karna mereka lupa dan banyak yang tidak tau akan pengaktifan dan kegunaan kursani. Yang mereka tau kursani hanya untuk gaduh dan perang tetapi mereka tak kaji lebih dalam lagi tentang kursani ini.

Bahwa kursani ini adalah yang menjaga jasad agar tidak rusak jika kebatinan atau AKU dibesarkan. Karna itu kami membimbing pada orang orang yang belum menjumpai step step ilmu yang lain dan akan kami kongsikan dalam kelas pembukaan sirr jantung.

Dan perlu anda ketahui, untuk mengaktifkan 7 jenis kursani dan 49 levelnya , diperlukan kuasa AKU tersebut, jika mereka tidak jumpa AKU , walau pon guna zikir jutaan kali, puasa, pati geni , tafakur atau lain lain teknik, ianya hanya boleh sampai step awal sahaja yaitu kursani jenis besi sahaja, untuk yang lain lain dan lebih dalam lagi kelevel level lain maka tidak mampu atau dapat aktifkan kursani tersebut.

Jadi adanya pembukaan sprirual kerohanian ini, kami bantu orang orang yang memang memerlukan dan terutamanya inti tenaga spritual kerohanian nya belum terbuka. Tujuannya adalah untuk

# Yang masih tercari cari dalam dirinya
# Yang sudah penat berpetualang dalam ilmu tapi tiada hasil dan bukti
# Yang hilang arah tujuan dalam ilmu
# Yang tersesat jalan karna salah langkah
# Yang penat berzikir, beribu dan berjuta zikir tapi rasa masih kekurangan
# Yang puas beramal tapi tidak tenang
# Yang mencari GURU MURSITnya dalam diri
# Yang sudah banyak beramal dan banyak guru tetapi , masih rasa kena sihir
# Yang sakit dan menghadapi masalah tetapi tidak menjumpai obatnya
# Yang tak jumpa cara mcm mana nak balikkan mahluk pada allah
# Yang menuju jalan ketuhanan mengenal diri

FIRMAN ALLAH: AKU TIDAK MENGUBAH NASIB SESEORANG JIKA MEREKA TIDAK MAHU MENGUBAHNYA.

PEMBUKAAN TENAGA ROHANI
SIRR JANTUNG & FUNGSINYA
Tempat        :  Pusat Rawatan Syahadah
                        No 45 Tpt 9 Taman puchong tekali
Tarikh           :  02 - 04 - 2017
Hari /Jam   : Ahad jam 10 pagi sampai selesai
Yuran           : 300 seorang

KANDUNGAN KURSUS
1. Penerangan kefahaman tentang Syahadah
2. Penerangan Jalan ihdina siratul mustakim
    dalam diri
3. Pembukaan tenaga utama sirr jantung
4. Mengaktifkan 4 malikat utama setelah sirr     
     jantung terbuka yaitu jibril, mikail, isrofil, ijroil.        
5. Mengaktifkan 99 asmaul husna dalam telapak 
    tangan
6. Pembangkitan tenaga al rodu dan albar    
     penjaga petir dlm badan
7. Pembagian 4 kunci diri:
        ~ ALIF LAM ROO ( JIBRIL )
        ~ ALIF LAM HA ( IJRAIL )
        ~ ALIF LAH SHOD ( MIKAIL )
        ~ ALIF LAM MIM ( ISROFIL )

FAEDAH DALAM KURSUS DALAM FIZIKAL
~ Menajamkan firasat ( sixth sense )
~ Mendekatkan diri dengan sang pencipta
~ Menambah keyakinan diri
~ Membuka rezeki dan menyelesaikan masalah dalam kehidupan
~ Menajamkan dan meninggikan days tumpuan fikiran.
~ Mempercepat cita- cita
~ Menundukan hawa nafsu
~ Menenangkan perasaan dan hati
~ Hidup sihat tanpa ubat

FAEDAH DALAM KEROHIAN
~ Merawat diri sendiri dari sihir
~ Menghilangkan saka atau ganguan jin dalam         
   badan
~ Merawat Penyakit Misteri dalam badan
~ Menyembuhkan penyakit fizikal
~ Mengembalikan diri diri yang tak kembali
~ Memahami akan diri sendiri
TELPN

                         DAN WHATSAP SAYA.
                         MASTER AJIE
                         01928731334

Bagi ahli ahli kerohanian yang mcm kehilangan arah jalan hala tuju dan hilang keyakinan diri dalam ilmu atau penat lelah berzikir tapi tak ada hasil, cubalah beralih arah dalam sirr ini, karna dalam ilmu sirr ini sudah berusaha meninggalkan zikir LISAN tetapi berubah kepada zikir NAFH ( zikir hati atau zikir rasa ) dan zikir AF AL KAHFI ( zikir perbuatan, feel atau insting )

Dan diharapkan bagi yang ingin mendalami ilmu sirr ini, mohonlah petunjuk dari allah agar dapat jalan yang lurus yang diridhoinya, yaitu jalan orang orang berpetunjuk.

MASTER AJIE
CALL/WHATSAPP
0192873134

PUSAT RAWATAN SYAHADAH
syahadahspritualandhealingcenter.blogspot.com

No comments:

Post a comment